Американската агенция по киберсигурност и инфраструктура обяви, че кибератаката срещу американски правителствени

...
Американската агенция по киберсигурност и инфраструктура обяви, че кибератаката срещу американски правителствени
Коментари Харесай

САЩ предупредиха за тежки последици от хакерската атака

Американската организация по киберсигурност и инфраструктура разгласи, че кибератаката срещу американски държавни организации и частни компании, за която бе обявено тази седмица, съставлява " риск с вероятни тежки последици ", предава  Новоизбраният президент Джо Байдън изрази безпокойствие, до момента в който сенаторът Мит Ромни подлага на критика Белия дом за безмълвие по тематиката. 

Агенцията публично не съобщи кой стои зад офанзивата, само че при започване на седмицата държавният секретар Майк Помпейо допусна, че има интервенция на Русия като сподели, че Москва е правила неколкократни опити да пробие мрежи на американското държавно управление. Русия изрично и публично отхвърли посредством Дмитрий Песков. 

Властите акцентират сериозността на офанзивата като разясняват, че премахването на опасността ще е извънредно комплицирано за засегнатите. Пробиви имало в министерството на енергетиката,  както и в системи на министерствата на търговията и на финансите. Засега нямало данни да са наранени финкции на министерствата по линия на националната сигурност, а злонамереният програмен продукт бил изолиран единствено в бизнес мрежи.

Новоизбраният президент Джо Байдън съобщи, че пострадалите са евентуално хиляди, включително държавни институции. Байдън добави, че администрацията му ще сложи топ приоритет на киберсигурността и даде обещание виновните за сходни дейности да платят основна цена. 

В същото време сенаторът Мит Ромни съпостави хакерската атака с " неведнъж неусетно хвърчене на съветски бомбардировачи над цялата страна. " Ромни също приказва за " несъответстваща " американска кибер защита  и подлага на критика администрацията на настоящия президент Доналд Тръмп за " безпричинно безмълвие и безучастие " по въпроса, прибавя Националното радио
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР